Jednoduché špagety s rajským protlakem, červeným vínem a klobásou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g špaget
1 cibule (velká)
1 lžíce cukru
olivový olej
1 nožička klobásy (podle chuti můžete dát i více)
provensálské koření (nebo bylinková podravka)
sůl
sladká paprika
1 dcl červeného vína
3-4 rajské protlaky (velké - 1ks cca 120 g)
sýr (nastrouhaný, na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si špagety podle návodu.

  2. Do velkého hrnce nebo pánve dáme na jemno nakrájenou cibulku do rozpáleného oleje, začneme restovat, až začne cibule hnědnout tak přidáme 1 polévkovou lžíci cukru a osmažíme cibulku úplně dozlatova.

  3. Nakrájíme si klobásu na malé kostičky a přidáme k orestované cibuli. Trochu orestujeme a pak přidáme bylinkovou podravku nebo provensálské koření a trochu soli. Poté přidáme sladkou papriku, zarestujeme a zalijeme červeným vínem a promícháme. Pak přidáme rajský protlak a krátce provaříme.

  4. Uvařené špagety promícháme se směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.

  5. Cukr nám krásně zkaramelizuje a srazí kyselost rajského protlaku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!