Perníčky - jiné už nedělám

Recepty, Moučníky

Suroviny

65 dkg hladké mouky
24 dkg cukru moučky
4-5 vajec 10 dkg medu
5 dkg tuku Omega (100% tuk)
1 lžíce skořice
1 lžíce koření do perníku
1 čajová lžička sody (plná)
2-3 lžíce kakaa (kdo chce perníčky tmavé)
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout, ale musí to zůstat tekuté.

  2. Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici, koření, sodu a kdo chce kakao, v prostředku uděláme důlek a vyklepneme 4 vejce a vlijeme tuk s medem.

  3. Vše zpracujeme v těsto pokud to nejde přidáme ještě jedno vejce. Hned vyválíme na pomoučněném vále na plát a vykrájíme libovolné tvary.

  4. Pečeme na 180°C - perníčky nesmíme přepéci, pak jsou tvrdé, po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a až druhý den zdobíme, jinak by nám poleva opadávala.

  5. Na zdobení používám královskou glazuru. Vyzkoušela jsem hodně receptů na perníčky, ale tento je opravdu nejlepší, perníčky drží krásně tvar a i chuťově jsou výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!