Jak se dělá koráb - sladký dort

Recepty, Dorty

Suroviny

piškotové těsto
fondánová potahovací hmota
pudinkový prášek
mléko
máslo
ovoce dle chuti
marmeláda
šlehačka
tvaroh
cukr
potravinářské barvy
párátka
špejle
rum

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si 2 piškotové korpusy (jak pokračovat, viz fotopostup).

  2. Plachty z fondánové hmoty je dobré udělat si den předem, vyříznout a rovnou naaranžovat do požadovaného tvaru na špejle a nechat zatvrdnout. Krém si obarvíme v barvě moře a nastříkáme kolem lodi vlnky.

  3. Krém jsem dělala jak máslový - klasicky z pudinku a másla - ten je nutný na pomazání korpusů, aby se potahovací hmota neroztékala - tak odlehčený šlehačkový a tvarohový s rumem, ten byl uvnitř dortu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!