Jahodovo-tvarohová žemlovka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

10 rohlíků
cca 6 dl mléka
2 vejce
50 g másla
Tvarová náplň:
500 g tvarohu
3 lžíce cukru
1 vejce
1 vanilkový cukr
500 g jahod (pokud jsou mražené, rozmrazíme a necháme šťávu okapat)

Postup přípravy receptu

  1. Rožky narežeme na kolieska a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vajíčka.

  2. Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu rožkov, rozotrieme tvarohovú náplň a uložíme ďalšiu vrstvu rožkov.

  3. Rozložíme jahody (veľké rozrežeme) a zakryjeme zvyškom namočených rožkov.

  4. Navrch položíme niekoľko plátkov masla a pečieme v rúre pri strednej teplote asi 30 min (dozlata). Na tanieri posypeme práškovým cukrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!