Jahodovo-jogurtové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
1 hrnek cukru
1 hrnek polohrubé mouky
2 PL oleje
2 PL vody
1 vanilkový cukr
2 KL prášku do pečiva
2 PL kakaa
Jahodový krém:
3 jahodové jogurty (použila jsem Dobrého tátu)
želatinový ztužovač
10 dkg drobně nakrájených jahod
Šlahačkový krém:
1 pomazánkové máslo čisté
1 šlehačka 33%
1 ztužovač šlehačky
10 dkg cukru
1 vanilkový cukr
Dohotovení:
marmeláda
dětské piškoty
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej a vodu vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě a upečené necháme vychladnout.

  2. Pak pomažeme marmeládou, poklademe piškoty, zalijeme jahodovými jogurty, které jsme smíchali s jahodami a se ztužovačem. Necháme hodinu tuhnout.

  3. Mezitím si vyšleháme máslo se šlehačkou a oběma cukry a ztužovačem šlehačky do tuha. Krém natřeme na jahodový krém a uhladíme. Hustě posypeme kakaem a dáme na 24 hodin uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!