Jahodová zmrzlina s kousky jahod

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g jahod (čerstvé jsou lepší, ale dají se použít i zmražené)
3 lžíce citronové šťávy
1/3 hrnku moučkového cukru
1 hrnek mléka
2/3 hrnku cukru krupice
2 hrnky šlehačky
1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé jahody nakrájíme na menší kousky a smícháme s citronovou šťávou a cukrem. Dáme do ledničky asi na 2 hodiny.

  2. Mléko a cukr šleháme mixérem asi 2 minuty. Přidáme šťávu od jahod, šlehačku a extrakt.

  3. 1/2 jahod rozmačkáme vidličkou a druhou polovinu dáme stranou.

  4. Rozmačkané jahody přidáme do mléka, zamícháme a dáme dělat do zmrzlinovače.

  5. Asi po 20 minutách pomalu přiházíme do zmrzlinovače zbytek nakrájených jahod.

  6. Necháme dodělat, podle toho jakou dobu míchání zmrzlinovač určuje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!