Jáhly se špenátem a žampiony

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g jáhel
200 g mraženého špenátu
200 g sterilovaných (nebo čerstvých) žampionů
2 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
(kostka zeleninového bujonu)

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).

  2. Poté je nasypeme do 1,5 násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.

  3. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme žampiony, špenát, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.

  4. Směs poté vmícháme do uvařených jáhel, dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!