Jablíčka

Recepty, Zdobení

Suroviny

Podle toho, z jakého těsta jablka budou. Tato byla slaná z těsta na pizzu, které dělám tak, že
na každých použitých 50 g vody dám:
100 g hladké mouky
lžíci oleje
větší špetku soli
3-5 g droždí (může být i méně)
ořechy na stopku jablka (měla jsem pekanové)
dýňová semena na jablečný lístek
trochu vejce na potření.

Postup přípravy receptu

  1. Z vykynutého těsta uděláme menší kuličky, které necháme nakynout ve vymazané formě na maličké muffiny.

  2. Do vykynutých pak uděláme hlubší dírky něčím tenčím (např. omoučeným prázdným obalem průpisky), jablka pomašlujeme rozšlehaným vejcem, vložíme stopku a vedle uložíme lístek.

  3. Upečeme v mírnější (170-180°C) troubě - při hodně prudkém pečení se dýňová jadýrka ráda nehezky nafukují.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!