Jablečné pyré paní hraběnky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

5 velkých jablek
1 tyčinka skořice
4 hřebíčky
1 balení zakysané smetany
hrst rozinek
hrst sušených brusinek
hrst sekaných vlašských ořechů
2 lžíce medu
2 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka.

  2. Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka. Do pyré vmícháme sušené brusinky a rozinky propláchnuté horkou vodou. Rozdělíme do misek a posypeme sekanými ořechy. Nakonec dezert pokapeme javorovým sirupem. Před podáváním necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!