Italská směs na těstoviny

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 kg rajčat
500 g mrkve
500 g hovězího mletého masa
3 cibule
5 stroužků česneku
trocha olivového oleje
oregano
sůl
pepř
2 dcl červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata pokrájíme na kostky, mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli očistíme, nakrájíme na jemno, česnek oloupeme, nasekáme na plátky.

  2. Do hrnce nalejeme trochu oleje, osmahneme cibulku a česnek, přidáme zeleninu a osolíme, opepříme, podlejeme vínem.

  3. Dusíme pod poklicí cca 20 minut a pak vše rozmixujeme tyč. mixérem.

  4. V druhém kastrolu nebo vysoké pánvi osmahneme na troše oleje mleté hovězí, osolíme, opepříme, podlejeme rajčatovomrkvovou směsí a podusíme 10 minut aby bylo maso měkké, ochutíme oreganem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!