Italská panacota

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 l smetany ke šlehání (nejlépe 500 ml Rama cremefine a 500 ml obyčejné 33% šlehačky)
6 lžic krystalového cukru
6 plátků želatiny (10 g)

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě.

  2. Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80°C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu. Hmotu nevaříme (!) a okamžitě ji nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy (biskupský chlebíček, srnčí hřbet...), necháme vychladnout a dáme na nejméně 6 hodin ztuhnout do ledničky.

  3. Zdobíme horkou ovocnou omáčkou (klasika je z lesních plodů), karamelem nebo čerstvým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!