Irský sodný chléb tmavý
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 285 g celozrnné hrubě mleté mouky
- 285 g hladké mouky
- 400 ml podmáslí nebo kefíru
- 1 vrchovatou lžičku soli
- 1 vrchovatou lžičku jedlé sody
Postup Irský sodný chléb tmavý
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience odvážíme a vložíme do domácí pekárny na program těsto nebo pizza (takový program který hned hněte).
Necháme pekárnu smíchat ingredience a velice krátkou chvíli těsto hníst, ale jen do té míry, aby drželo pohromadě.
Nechceme aby se vytvořilo příliš lepku a chléb byl tuhý.
Pekárnu vypneme a přeřídíme na program Pečení. Pečeme hodinu až hodinu a půl dle výkonu pekárny. Po dopečení chléb vyklopíme a necháme jej vychladnout na mřížce.