Krůtí kostky s liškami a kapary

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtí stehno
2 hrsti lišek (popř. hlívy nebo jiných hub)
2 PL kaparů
2 snítky čerstvého tymiánu
1 cibule
8 kuliček jalovce
1/2 KL drceného kmínu
2 PL hladké mouky
kousek másla
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno a houby podle velikosti.

  2. Kostky masa zaprášíme moukou.

  3. Na oleji orestujeme cibuli, necháme trochu zhnědnout jako na guláš, vložíme maso a opečeme dohněda.

  4. Přidáme tymián, osolíme, okořeníme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme cca 15 minut.

  5. Poté přihodíme houby a dusíme ještě 10 minut, pak dáme kapary a máslo.

  6. Omáčku provaříme do požadované hustoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!