Indická kuchyně - Dhal s brusinkami

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1/2 hrnku Channa dal (žlutý hrách, červená čočka apod.)
1/2 hrnku čerstvých brusinek
3-6 nakrájených zelených feferonek (já použila Jalapeňo)
1 kostka česnekové pasty (1 lžíce prolisovaného česneku, nakrájeného apod.)
Směs koření:
1 lžička celého římského kmínu
1 hrst curry listů
1/4 lžičky mleté kurkumy
sůl dle zvyku (cca 2 lžičky)
1/4 lžičky cukru

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku jsem na II. stupeň tlaku uvařila channa dal (15 minut). Do woku jsem dala mraženou česnekovou kostku s olejem a na středním ohni jsem jí rozehřála.

  2. Poté jsem zvýšila žár a osmažila jsem česnek dozlatova. Přidala jsem feferonky, směs koření a brusinky. Vše jsem rychle orestovala a zalila půl hrnkem vody.

  3. Wok jsem přiklopila a brusinky jsem uvařila doměkka (cca 5-10 minut). Přilila jsem dal a odklopené vařila do preferované konzistence. Podávejte s rýží, pita chlebem, tortilou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!