Hustá čočková polévka - bezlepková

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3/4 hrnku čočky
1 větší cibule
2 malé nahrubo nastrouhané mrkve
1 brambora
1 kostka zeleninového bujonu
olej
sušená majoránka
2 stroužky česneku
instantní polenta na zahuštění (cca 2 lžíce)
petrželka
(alternativně pro masožrouty klobása bezlepková)

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň dvě hodiny nabobtnat.

  2. Na oleji osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev, masožrouti mohou přidat nakrájenou klobásu.

  3. Přidáme scezenou čočku a na kostičky nakrájenou bramboru, asi 1.5 litru vody, kostku bojunu, majoránku (tou nešetříme) a česnek a vaříme 30 minut.

  4. Za intenzivního míchání přisypeme polentu a ještě 5 minut povaříme. Na závěr ozdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!