Mozartova bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

50 g moučkového cukru
200 g marcipánu
200 g nugátu
25 g nasekaných pistácií
200 g změklého másla
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
8 kapek mandlového aroma
4 vejce
300 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán, pistácie a pořádně zpracujeme.

  2. Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm. Nugát nakrájíme na 5 centimetrové plátky dáme na marcipán, srolujeme do rolády a dáme stranou.

  3. Máslo vyšleháme přidáme oba cukry a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

  4. Poté zašleháme postupně vejce a kápneme aroma.

  5. Mouku smícháme s práškem do pečiva zašleháme do těsta.

  6. Formu na bábovku vymažeme,vysypeme strouhankou. Naplníme půlkou těsta, položíme dokola roládu a zakryjeme zbytkem těsta.

  7. Do vyhřáté trouby na 180st dáme péct zhruba hodinku. Můžeme dozdobit polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!