Husa plněná zázvorovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

husa
250 g sušené meruňky (švestky)
200 ml bílého vína
4 housky
2 lžíce másla
40 g mandlí
1 lžička sušeného zázvoru
mléko dle potřeby
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Sušené ovoce nakrájíme na kostičky a zalijeme vínem. Housku pokrájíme na kostky, osmažíme na másle, podlijeme mlékem, promícháme a odstavíme.

  2. Ovoce slijeme, přidáme k houskám, přimícháme nasekané mandle, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a špetku muškátového oříšku.

  3. Promíchanou nádivkou plníme husu,kterou jsme předem osolili a pokmínovali. Potom břišní otvor dobře zašijeme a po celém obvodu omotáme provázkem.

  4. Vložíme do pekáče hřbetem nahoru, podlijeme vodou a dáme péct asi hodinku a půl. Během pečení poléváme.

  5. Pak otočíme hřbetem dolů a dopečeme do měkka. Podáváme se zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!