Husa na pomerančích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 husa
2 velká jablka
2 velké pomeranče
2-3 pl brusinkového kompotu
sůl
pepř
kmín drcený
150 ml vody
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Husu umyjeme, osolíme, opepříme z venku i uvnitř. Posypeme trochou drceného kmínu.

  2. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, zbavíme jadřince a vložíme do husy.

  3. Jeden pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a vložíme do husy.

  4. Husu dáme do pekáče, podlejeme vodou a pečeme pod poklicí cca 2 hodiny (podle velikosti), na 180°C, do měkka.

  5. Druhý pomeranč umyjeme, ostrouháme z poloviny kůru a tu dáme do kastrolku. Pomeranč potom oloupeme, rozdělíme na dílky, každý dílek oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Takto nachystaný pomeranč přidáme ke kůře, společně s 2pl brusinkového kompotu a 150ml vody přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15-20 minut. Husu podáváme s vařeným bramborem, přelité pomeřančovou omáčkou, jako oblohu použijeme upečená jablka a pomeranč.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!