Květákový nákyp s rýží - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

1 květák
1 jarní cibulka
kousek másla
3 vejce
4-5 plátků eidamu
500 ml ovesného mléka
sůl
3/4 hrnku rýže
olej a strouhanka na vymazání a vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, rozebereme na jednotlivé růžičky a v osolené vodě uvaříme. Scedíme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme nahrubo. Rýži uvaříme v 1,5 násobku vody.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a jarní cibulku orestujeme. Přidáme scezený květák, uvařenou rýži a promícháme.

  3. V misce rozmícháme ovesné mléko, vejce, nastrouhaný eidam a osolíme.

  4. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou.

  5. Květák s rýží dáme do pekáče a zalijeme směsí se sýrem.

  6. Dáme zapéct (odkryté) do trouby na cca 180 stupňů, asi 40-50 minut.

  7. Podáváme samostatně nebo se zeleninovým salátem, sterilovanými okurkami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!