Hruškový koláč z drobenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny:
1 hrnek polohrubé mouky
1/3 hrnku cukru
1/2 Hery
1 bílý jogurt
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
kakao (skořice)
Ovoce:
hrušky nakrájené na plátky
(jablka, renklody, švestky....)

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, Hery a cukru utvoříme drobenku. 1/3 si odložíme, do dalších dvou přidáme jogurt, vejce a prdopeč.

  2. Vznikne těsto, které dáme na plech s pečícím papírem, poklademe hruškami, posypeme kakaem a odloženou drobenkou.

  3. Upečeme. Toto množství je do kulaté koláčové formy.

  4. Pokud chceme koláč na plech, použijeme dvojitou dávku surovin. Pak pečeme 25 minut na 175°C - horkovzdušná trouba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!