Hruškovo-karamelové palačinky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2-3 hrnky polohrubé mouky
3 hrnky mléka
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžíce cukru
500 ml plnotučného mléka
1 karamelový pudink
3 lžíce cukru
pudink
3 nastrouhané hrušky
vanilkový cukr
1 lžička mleté skořice
kůra z jednoho citrónu
sníh ze 3 bílků
1/2 hrnku nasekaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Palačinky si uděláme klasickým způsobem. Hotové palačinky namažeme tenkou vrstvou marmelády, stočíme a rozložíme je po celé ploše zapékací mísy.

  2. Na ně rovnoměrně rozložíme hruškovou směs, polijeme karamelovým pudinkem a na vrch natřeme ušlehaný sníh z bílků.

  3. Celé to zasypeme mandlemi a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C zhruba 30 minut. Můžeme při podávání posypat cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!