Hroznové víno s jablkovo-nivovým přelivem a ořechy

Recepty, Saláty

Suroviny

vanička hroznového vína
1 sladké jablko
100-120 g nivy
200 g řeckého jogurtu
2-3 lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů
citronová šťáva
smetana nebo mléko na zředění
sůl
špetka bílého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Víno omyjeme a osušíme. Jablka nakrájíme na drobné kostičky a nivu nastrouháme na jemno. Jablka zastříkneme citronovou šťávou a vmícháme společně s nivou do jogurtu.

  2. Jogurt podle potřeby zředíme, dochutíme solí, pepřem a polijeme připravené víno. Posypeme ořechy a dozdobíme plátky jablek. Můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!