Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

450 - 500 g telecí plece beze šlach
medová marináda avokádo zakoupená hotová
Pepř 4 barev - 1 lžíce, drcený
1 lžička (dle potřeby) soli
Přílohy:
cca 750 g oloupaných menších nekrájených brambor
400 g Mražený zelený hrášek
cca 12 očištěných červených šalotek vcelku
2 lžíce másla
3 - lžíce na hodně drobno posekané zelené petrželky
Mátový přeliv:
výpek a šťáva z masa (zbytek několik lžic na pánvi)
2 hrsti mátových lístků
špetka hladké mouky
3 - 4 lžíce smetany ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  1. Zahřejeme olej v pánvi, vložíme na něj marinované plátky masa a z obou stran pečlivě opečeme, pak přikryjte poklicí a na pánvi pečte doměkka (možná bude potřeba trochu podlít během pečení vodou).

  2. Mezitím si na másle opečeme v jiné pánvi šalotky, až začnou měknout, přisypeme k nim hrášek, mírně osolíme a opékáme, až vše změkne.

  3. Brambory oloupané a uvařené (nekrájené, jen kdyby byly příliš velké) slijeme, zasypeme mírně nadrobno posekanou petrželkou a necháme v teple.

  4. V pánvi, ve zbylém výpeku po mase, necháme chvíli povařit mátové lístky a po asi 3 - 5 min. k nim přilijeme smetanu s hladkou moukou. Přivedeme k varu a zahuštěné odstavíme.

  5. Na talíř servírujrmr brambory a maso přelité mátovým přelivem a k nim přidáme několik lžic hrášku s šalotkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!