Hříbkový guláš s fazolkami

Recepty, Houby

Suroviny

500 g hřibů
200 g fazolek
50 g slaniny
3 jarní cibulky
1 lžička uzené papriky (nemusí být)
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce mouky
1 větvička rozmarýnu
vývar
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu pokrájíme na malé kostky a necháme ji zesklovatět na pánvičce s lžící oleje.

  2. Přidáme houby, bílé části cibulek, osolíme, opepříme, posypeme paprikami, osmahneme a zalijeme vývarem. Necháme vařit na mírném ohni.

  3. Po cca 5 minutách přidáme fazolky, rozmarýn a mouku rozmíchanou v trošce vody. Vaříme cca 15-20 minut. Houby ani fazolky nesmí být rozvařené.

  4. Na talířích posypeme čerstvou, jemně pokrájenou cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!