Hrátky se špagetami: Pobavte stolovníky chobotnicí či ptačím hnízdem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

špagety
jemná měkká klobása (stačí i obyčejný kvalitní vuřt)
voda
špetka soli
dobré pesto či jiná omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Měkkou klobásu s jemnou strukturou (může být kvalitní vuřt) pokrájejte na plátky silné asi 1,5 cm. Získáte tak hlavy chobotniček. Každý plátek uzeniny (nakrájejte jich tolik, kolik chobotnic chcete vytvořit) propíchejte hustě syrovými špagetami (cca 10 až 15 ks).

  2. V širokém kastrolu přiveďte k varu osolenou vodu, chobotnice do ní naskládejte, a jakmile špagety varem mírně změknou, promíchejte je. Hotové scezené chobotničky můžete servírovat samostatně, nebo na špagetovém lůžku ochuceném pestem či jinou delikátní omáčkou.

  3. Špagetové chobotničky můžete servírovat samotné, například posypané strouhaným sýrem a s kapkou kečupu. Chutnější však budou, uložíte-li je na těstovinové lůžko ochucené bazalkovým pestem nebo jinou dobrou omáčkou.",


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!