Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůta
- 8 plátků toustového chleba
- 150 g vinné klobásy
- 100 g uzené vařené krkovičky
- vývar z uzeného masa
- 2 vejce
- čerstvá šalvěj
- muškátový oříšek
- sůl
- máslo
- vývar z uzeného masa na podlévání
Postup Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa
Postup přípravy receptu
-
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné klobásy. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Přidáme čerstvou nebo sušenou šalvěj, muškátový květ, sůl a pepř.
Krůtu naplníme takto připravenou nádivkou, zašijeme a poklademe vločkami másla a podlijeme uzeným vývarem z krkovičky.
Pečeme přikryté - pozvolna - v troubě cca 2,5 - 3 hodiny. Postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne samo oddělovat od kosti. Nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Rozporcujeme a podáváme s bramborem.