Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůta
8 plátků toustového chleba
150 g vinné klobásy
100 g uzené vařené krkovičky
vývar z uzeného masa
2 vejce
čerstvá šalvěj
muškátový oříšek
sůl
máslo
vývar z uzeného masa na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné klobásy. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Přidáme čerstvou nebo sušenou šalvěj, muškátový květ, sůl a pepř.

  2. Krůtu naplníme takto připravenou nádivkou, zašijeme a poklademe vločkami másla a podlijeme uzeným vývarem z krkovičky.

  3. Pečeme přikryté - pozvolna - v troubě cca 2,5 - 3 hodiny. Postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne samo oddělovat od kosti. Nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Rozporcujeme a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!