Dobrůtka z jednoho pekáčku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

cca 8-10 uvařených brambor ve slupce
1/2 brokolice
1/4 hlávky menšího zelí
300-400 g mletého masa
100 g anglické slaniny
100 ml kysané smetany
100 ml smetany 12%
1 cibule
4 stroužky česneku
1 větší měkký sýr
3 vejce
100 g tvrdého sýra
sušený rozmarýn
sušený libeček
sůl
trošku oleje na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme klidně den předem a studené nakrájíme s cibulí a česnekem na kolečka, brokolici na kousky a zelí na proužky.

  2. Vymažeme si pekáček a vyložíme ho bramborami, trochu je osolíme, na ně rozetřeme prosolené s malým množstvím vody zamíchané maso a poklademe rozmarýnem, cibulí, česnekem a pak připravenou brokolicí, zelím(můžeme si je smíchat) a nakrájenou anglickou slaninu s pokrájeným měkkým sýrem, zase mírně osolíme.

  3. Na to dáme znova brambory, posypeme libečkem, rozmarýnem a zase malinko osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby tak na půl hodiny.

  4. Mezi tím si smícháme obě smetany, do nich rozšleháme vajíčka a nastrouhaný sýr, až jsou suroviny zapečené, tak polijeme tou smetanou a ještě zapečeme, až máme vršek dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!