Hráškové rizoto s kuřecími hranolky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 ml kuřecího vývaru
80 ml bílého vína
20 g másla
2 šalotky (cca 40 g)
200 g kuřecích stehenních řízků
50 g hrášku
4 lžíce hladké mouky
200 g rýže Arborio
sůl
pepř
1 vejce
3 lžíce rostlinného oleje
špetka mletého rozmarýnu
špetka sušené petržele (nebo libovolných bylinek)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku. Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno redukovalo na polovinu.

  2. Zalijeme trochou vývaru a promícháme. Jakmile se tekutina vstřebá do rýže, přilijeme další část vývaru. Rýže potřebuje 16 až 18 minut, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme, aby rýže absorbovala tekutinu. Po čase přidáme ještě zbývající vývar a strelizovaný hrášek. Promícháme a opět zakryjeme. Rýže by měl být pevná na skus. V závěru ji osolíme a opepříme.

  3. Mezitím si připravíme kuřecí hranolky. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na kousky podobající se hranolkům, osolíme, přidáme mletý rozmarýn a petrželku. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a opečeme v rozpáleném oleji.

  4. Podáváme s kuřecími hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!