Hráškové pyré s vinaigrette
Recepty, PřílohySuroviny
- Na pyré:
- 4 jarní cibulky - nakrájené na plátky
- 2 PL másla
- 1 salát Little Gem
- 450 g mraženého hrášku
- 1 hrst petrželky
- 5 lístků máty
- sůl
- pepř
- 200 - 250 ml smetany ke šlehání
- Na vinaigrette:
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 1,5 PL bílého vinného octa
- 1/2 hrstě petrželky
- 5 lístků máty
Postup Hráškové pyré s vinaigrette
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku. Když změkne, přidáme pokrájený salát, hrášek, posekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vaříme cca 10 minut (do změknutí hrášku).
Mezitím si prošleháme olej s octem a přidáme nadrobno posekanou petrželku s mátou. Když je hrášek měkký přilijeme smetanu a rozmixujeme.
Po naservírování hráškového pyré ho pokapeme bylinkovým vinagrette.