Hrachové zrazy
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 g hrachu
- 100 g krupice
- 2-3 vejce
- strouhanka na zahuštění
- tuk
- sůl
- česnek
- pepř
- Náplň:
- 2 větší cibule
- 350 g uzeného masa
Postup Hrachové zrazy
Postup přípravy receptu
-
Večer hrách namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě doměkka.
Voda při vaření musí být ve stejné rovině s hrachem. Uvařený hrách prolisujeme nebo umeleme, spojíme s krupicí, přidáme vejce, koření a trošku strouhanky. Vše řádně promícháme. Těsto není příliš tuhé.
Z těsta uděláme lžící kopeček, rozplácneme, poklademe náplní a přiklopíme druhým kopečkem těsta.
Uděláme karbanátek, který obalíme ve strouhance a smažíme na mírném ohni. Podáváme s bramborovou kaší a s okurkem, nebo s kysaným zelím a chlebem. I studené chutnají náramně:-)