Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou na mačkaných bramborách a dušených rajčátkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 ks hovězí svíčkové po 130 g
50 g parmezánu
20 g kapar
3 brambory
10 koktejlových rajčátek
20 g másla
1 stroužek česneku
1 svazek oregána
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu nastavíme na horkovzdušnou funkci a rozehřejeme na 160°C. Brambory oloupat a rozčtvrtit, rajčátka rozpůlit.

  2. Brambory dát s 1 lžičkou soli do hrnce, zalít vodou, přivést k varu a při středním ohni nechat vařit 20 minut do měkka.

  3. Kapary důkladně propláchnout pod tekoucí vodou a nahrubo nasekat. Česnek oloupat a najemno nasekat. Otrhat lístky oregána ze stonků a polovinu lístků najemno nasekat. Parmezán najemno nastrouhat.

  4. V misce smíchat polovinu parmezánu s kapary, česnekem a lžící olivového oleje. Omýt svíčkové řezy, osušit a každý okořenit ½ lžičkou soli a pepřem podle chuti.

  5. Na pánvi rozehřát na silném ohni 2 lžíce olivového oleje, naprudko opéct svíčkové řezy 1 minutu z každé strany.

  6. Svíčkové řezy položit na plech vystlaný pečícím papírem, kaparovou směs rovnoměrně rozdělit na horní stranu masa a lehce přitisknout. Následně péct v troubě na střední teplotě 6 minut.

  7. Mezitím dusit rajčátka na středním ohni 3 minuty na předtím použité pánvi. Okořenit 1 lžičkou soli, občas zamíchat.

  8. Uvařené brambory slít a zachytit varnou vodu. Brambory a 50 ml varné vody vidličkou hrubě rozmačkat. Přimíchat zbytek parmezánu a nasekané oregáno. Okořenit pepřem podle chuti.

  9. Mačkané brambory umístit na střed talíře. Svíčkové řezy položit navrch a ozdobit dušenými rajčátky a lístky oregána.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!