Hovězí steakové proužky s pak choi

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

350 g hovězího steaku z mladého býka
4 ks baby pak choi
1 velká cibule
2 lžíce kokosového / rostlinného oleje
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce sójové omáčky Tamari
2 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce rýžového octu
1 lžička cukru nebo medu
1 cm zázvoru
2 stroužky česneku
1 chilli paprička dle chuti
1 lžička Solamylu / kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěného masa nakrájíme přes vlákna plátky a z těch proužky cca 1,5 cm. Pak choi očistíme, opláchneme, necháme okapat a přepůlíme podél. Cibuli přepůlíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme. Sezamový olej, obě omáčky, ocet a med nebo cukr smícháme v mističce.

  2. Do hluboké pánve dáme kokosový (nebo rostlinný) olej a prudce opečeme postupně proužky masa. Hotové dáváme na talíř a dáme stranou. Na pánev dáme měsíčky cibule a restujeme do změknutí, přidáme pak choi, podlijeme asi 50-70 ml vody, snížíme teplo a podusíme, než se voda vypaří, cca 2 min. Vrátíme maso do pánve, přilijeme promíchanou směs omáček a přivedeme k varu.

  3. Zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody - množství dle toho, kolik chceme mít omáčky. Necháme přejít var a podáváme s rýží nebo chlebem, případně s bramborovými hranolky, posypané dle chuti nasekanou cibulkovou natí, koriandrem nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!