Hovězí Rošťáci

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí roštěná 700 g
rýže Tří barev
sůl
pepř
hořčice
polévková zelenina
žampiony
cibule
sádlo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky (4ks)po bocích nařízneme,posolíme a opepříme.

  2. Vložíme na pánvičku s trochou sádla a zprudka orestujeme. Dáme stranou.

  3. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme trochu nakrájených žampionů a dvě nakrájené okurky.

  4. Až je cibulka osmahnutá dozlatova,tak roštěnky zvrchu potřeme hořticí a vložíme zpět na pánvičku.

  5. Dusíme do měka cca 45minut. Podáváme se zapečenou rýží.

  6. Zapečená rýže: Nejdříve rýži pořádně propláchneme. V kastrólku osmahneme na oleji cibuli.Přidáme trochu polévkové zeleniny ze sáčku (hrášek,mrkev,kukuřice)+žampiony. Vše taktéž osmahneme.

  7. Přidáme propranou rýži,zamícháme,posolíme a nalejeme vodu cca. 2cm nad rýži. Vložíme do trouby na cca45minut při 150°C. Nezapomeneme kontrolovat hladinu vody!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!