Hovězí plátky pečené v jogurtu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 plátky cca 400 g hovězí kýty
- 4 plátky anglické slaniny
- 200 g jogurtu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 cibule
- 3 stroužky utřeného česneku
- šťávu z 1/2 citronu
- šťávu z 1 pomeranče
- pálivá paprika podle chuti
- mletý kmín
- 1/2 lžičky cukru
- sůl
- pepř
- sádlo nebo máslo na vymazání pekáčku
Postup Hovězí plátky pečené v jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jogurtu, hořčice, šťávy, česneku a koření uděláme marinádu.
Plátky masa naložíme do marinády a necháme do druhého dne uležet. Připravíme pekáček a vymastíme tukem. Cibuli nakrájíme na měsíčky.
Do pekáčku dáme cibuli, maso i s marinádou a nahoru dáme slaninu. Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme na 180 st. do měkka, cca hodinu. Záleží na mase, já měla zrovna tuhé. Během pečení podléváme a maso otočíme.
Šťávu, která zůstane můžete rozmixovat jako já, nebo nechat i s kousky cibule. Dochutíme, případně zředíme, nebo naopak zahustíme. Podáváme s rýži, brambory nebo těstovinami.