Hovězí plátky pečené v jogurtu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 plátky cca 400 g hovězí kýty
4 plátky anglické slaniny
200 g jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
2 cibule
3 stroužky utřeného česneku
šťávu z 1/2 citronu
šťávu z 1 pomeranče
pálivá paprika podle chuti
mletý kmín
1/2 lžičky cukru
sůl
pepř
sádlo nebo máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jogurtu, hořčice, šťávy, česneku a koření uděláme marinádu.

  2. Plátky masa naložíme do marinády a necháme do druhého dne uležet. Připravíme pekáček a vymastíme tukem. Cibuli nakrájíme na měsíčky.

  3. Do pekáčku dáme cibuli, maso i s marinádou a nahoru dáme slaninu. Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme na 180 st. do měkka, cca hodinu. Záleží na mase, já měla zrovna tuhé. Během pečení podléváme a maso otočíme.

  4. Šťávu, která zůstane můžete rozmixovat jako já, nebo nechat i s kousky cibule. Dochutíme, případně zředíme, nebo naopak zahustíme. Podáváme s rýži, brambory nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!