Hovězí plátky na pórku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 plátky hovězí roštěné (levnější hovězí plátky postačí)
1/2 červené papriky
3 stroužky česneku
1 střední pórek
1 cibule
sůl
pepř
olej
hladká mouka na obalení
balkánský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Plátky slabě naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Pórek nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli s paprikou nakrájíme na kostičky.

  2. Necháme rozpálit olej a zprudka na něm maso opečeme z obou stran. Přidáme cibuli, papriku, pórek a česnek.

  3. Vše ještě pár minut restujeme, poté stáhneme teplotu, podlijeme vodou, příp. vývarem a maso pod pokličkou dusíme do měkka. Hotovou roštěnou na pórku podáváme s knedlíkem, ale dobrá je i s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!