Hovězí plátky na pórku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3 plátky hovězí roštěné (levnější hovězí plátky postačí)
- 1/2 červené papriky
- 3 stroužky česneku
- 1 střední pórek
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- olej
- hladká mouka na obalení
- balkánský sýr
Postup Hovězí plátky na pórku
Postup přípravy receptu
-
Plátky slabě naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Pórek nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli s paprikou nakrájíme na kostičky.
Necháme rozpálit olej a zprudka na něm maso opečeme z obou stran. Přidáme cibuli, papriku, pórek a česnek.
Vše ještě pár minut restujeme, poté stáhneme teplotu, podlijeme vodou, příp. vývarem a maso pod pokličkou dusíme do měkka. Hotovou roštěnou na pórku podáváme s knedlíkem, ale dobrá je i s bramborami.