Hovězí plátky na česneku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího
4 stroužky česneku (i více)
sůl
pepř
hořčice
vývar (z Masoxu)
2 velké cibule
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Každý z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a silně hořčicí. Potom na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a když je lehce zlatavá (ne tmavá jako u guláše).

  2. Přidáme plátky masa a osmahneme po obou stranách. Podlijeme vodou nebo vývarem z masoxu a dusíme pod pokličkou zhruba 1 hodinu.

  3. Když jsou plátky masa měkké (zkusíme vidličkou), vyndáme je a vývar zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.

  4. Povaříme a maso vrátíme zpátky do omáčky. Podáváme s knedlíkem, ale hodí se také brambor nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!