Hovězí nudličky s cibulí a paprikou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

350 g hovězího masa dle chuti: roštěná, pupek, kýta
1,5 - 2 červené papriky nebo kapie
2 střední cibule
1 větší stroužek česneku
1 lžíce solamylu
pepř mletý
sojová omáčka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso pokrájíme na slabší nudličky, necháme je v hlubokém talíři odležet půl hodiny v česnekovém oleji, který si připravíme z rozetřeného česneku a lžíce oleje. Nesolíme.

  2. Po odležení maso promícháme se lžící solamylu a osmažíme zprudka v trošce rozpáleného oleje dozlatova za častého promíchání, během smažení oddělíme od sebe. Po osmažení je vyndáme stranou a do výpeku nasypeme na nudličky pokrájenou očištěnou cibuli a papriku.

  3. Zeleninu smažíme do povadnutí, pak přidáme cca 3 lžíce sojové omáčky (dle chuti), podlijeme troškou vody a krátce provaříme. Zelenina musí zůstat na skus a dostatečně dochucená sojovou omáčkou, solit maso již nebudeme.

  4. Odložené hovězí nudličky vmícháme k zeleninové směsi a opepříme. Podáváme s tousty, topinkami, hranolky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!