Hovězí nudličky na slanině s dýní Hokkaido

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

550 g hovězí kližky
100 g anglické slaniny
150 g dýně - již očištěné
50 g celeru - kdo nemá rád, vynechá
citrónová šťáva z 1/2 citronu
citronová kůra nastrouhaná
1-2 stroužky česneku
1 malá cibule
1 lžička mletého zázvoru
1 lžíce oleje
1 silnější plátek másla
2 lžíce nasekaných zelených bylinek
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, paličkou na maso po obou stranách naklepeme a nařežeme na nudličky. Maso poprášíme zázvorem, promícháme a necháme chvilku uležet.

  2. Mezitím očistíme zeleninu.

  3. Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu se semínky a dýni nakrájíme na drobné kostičky. Plátek celeru také nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, slaninu na úzké nudličky.

  4. Do hrnce s rozehřátým olejem dáme na 4 minuty restovat cibuli i se slaninou.

  5. Přidáme česnek a necháme provonět.

  6. Pak přidáme nudličky masa a necháme prudce zatáhnout. Mírně osolíme, zalijeme citronovou šťávou, podlijeme 150 ml horké vody a dusíme doměkka. Během dušení doléváme horkou vodu.

  7. Pokud budeme připravovat v papiňáku, postupujeme úplně stejně, jen na podlití použijeme 300 ml horké vody.

  8. Papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 40 minut.

  9. Než bude maso měkké, připravíme si zeleninu.

  10. Na pánev dáme rozehřát plátek másla. Přidáme kostičky dýně a celeru a zasypeme nastrouhanou citronovou kůrou. Promícháme a bez podlívání restujeme 8 minut.

  11. Do hrnce s měkkým masem dáme orestovanou zeleninu, pánev vypláchneme malým množstvím vody a přidáme k masu.

  12. Podle potřeby zredukujeme množství šťávy na požadovanou hustotu, dochutíme a přidáme bylinky. Podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!