Hovězí kostky s mrkví a hráškem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

200 g hovězího masa (zadní, přední, kližka)
2 lžíce slunečnicového oleje
1 malá cibule
1 lžička Mexického koření
1 lžička plnotučné hořčice
1/2 kostky hovězího bujónu
1 mrkev (velikost podle chuti, nebo potřeby)
250 ml mraženého hrášku
hladká mouka
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do zlatova.

  2. Přidáme maso nakrájené na kostky, orestujeme a poprášíme Mexickým kořením. Zamícháme, přidáme hořčici, bujón a podlijeme vodou.

  3. K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou mrkev a dusíme do změknutí.

  4. Poté přidáme hrášek a masovou šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.

  5. Vše provaříme, dochutíme solí a odstavíme.

  6. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!