Hovězí kostky na sterilovaném celeru

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Zadní hovězí maso
sterilovaný celer
papriková pomazánka nebo rajský protlak
cibule
pár snítek tymiánu
jalovec
nové koření
pepř
maďarská paprika
česnek
sůl
olej
bujón nebo vývar
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do hněda cibulku, přidáme kostky masa, koření, tymián, osolíme, necháme pustit šťávu a na mírném ohni dusíme asi hodinu. Během té doby vždy pouze trošku podlijeme vývarem. Po hodině vmícháme polovinu celeru i s nálevem, česnek a paprikovou pastu. V této chvíli buď dáme do papiňáku nebo dodusíme do měkka pomaleji. Dle potřeby zahustíme tmavou jíškou a úplně nakonec vložíme zbytek celeru, už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!