Hovězí kližka na hrubozrnné hořčici

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězí kližky
2 větší cibule
100 g uzené slaniny
cca 100 g celeru
4 stroužky česneku
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 rovná lžíce sladké papriky
1 lžíce sádla
hladká mouka
kmín
sůl
pepř
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, očištěné maso na větší kostky a celer nastrouháme na jemno. Kostky masa poprášíme moukou.

  2. Na sádle opečeme slaninu a přidáme cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme česnek, maso a zprudka opečeme. Přidáme papriku, zamícháme a vmícháme hořčici s celerem.

  3. Okořeníme a zalijeme horkým vývarem tak do poloviny masa. Dusíme pod poklicí doměkka a podle potřeby doléváme vývar. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!