Hovězí guláš se zelenými fazolkami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězího krku
4 cibule
4-6 stroužků česneku
2 lžíce sladké papriky
1 chilli paprička
pepř
sůl
olej
Na fazolky:
1 balík mražených fazolek
100 g slaniny
10 cm pórku
1/2 červené kapie
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji restujeme dohněda 4 nakrájené cibule.

  2. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a restujeme spolu s cibulí, dokud maso nepustí šťávu, ale dáváme pozor, abychom nespálili cibuli.

  3. Přidáme papriku a několik vteřin ji restujeme do masa.

  4. Nakonec vše osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku, utřený česnek a zalijeme vodou asi do poloviny masa a dusíme nejlépe v tlakovém hrnci cca 35 minut doměkka. Guláš nezahušťujeme, zahustí ho cibule.

  5. Na pánvi opečeme na malé kostičky nakrájenou slaninu.

  6. Přihodíme zmražené fazolky a restujeme cca 5 minut.

  7. Pak přidáme na kolečka nakrájený pórek, papriku nakrájenou na nudličky a restujeme ještě asi 3-4 minuty. Osolíme, opepříme a podáváme s gulášem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!