Hovězí burrito (tex-mex)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

6 tortill (placky)
300 g mletého hovězího masa
400 g (1 konzerva) sekaných rajčat
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky chilli
1 lžička římského kmínu (cumin)
2 lžíce nasekaného čerstvého nasekaného koriandru
olej
pepř
sůl
6 plátků čedaru

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpálíme olej a necháme zesklovatět drobně nasekanou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, římský kmín a promícháme. Na tuto směs vsypeme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a restujeme za občasného prohození asi 20 minut dohněda.

  2. Potom přilijeme obsah konzervy s rajčaty, chilli a vaříme tak dlouho, až se odpaří veškerá nadbytečná tekutina a směs zhoustne. Přidáme nasekaný koriandr a necháme mírně zchladnout.

  3. Tortilové placky nahřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě, aby se s nimi lépe manipulovalo. Potom je naplníme masovou směsí, zavineme do psaníčka a uložíme do zapékací misky. Na vrchní strany každé tortily položíme plátek čedaru a zapékáme při 200°C cca 15 minut.

  4. Podáváme s dipem se zakysané smetany, smíchané s prolisovaným česnekem, koriandrem a špetkou soli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!