Housky se slaninou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1/4 l vody
42 g droždí
1 lžíce pískového cukru
25 dkg hladké mouky
25 dkg grahamové mouky
1 lžička soli (já dávám 2, je to jinak plané)
4 lžíce oleje
(můžete posypat semínky není nutné ale jinak to není ono)
Omáčka:
kečup
2 stroužky česneku
Na ozdobu:
45 dkg anglické slaniny
20 dkg nastrouhaného tvrdého sýru

Postup přípravy receptu

  1. Všechny kapalné suroviny (dát jako první) na to (sůl, mouky a vykynutý kvasek). Kvasnice smíchat v hrnku s cukrem, (po chvíli míchání vidličkou je z droždí a cukru voda). Mícháme nejlépe rukou. Potom necháme nakynout na teplém místě.

  2. Poté vytvarovat malé bochánky, které nařízneme a nedokrojíme a necháme na plechu - 20 minut kynout. Na vykynuté bochánky do místa zářezu naneseme lžičkou omáčku a na to slaninu (nešetřete slaninou a dávejte tam velké kousky, protože se v troubě zcvrknou) a nakonec sýr (ale pozor, sýru jen malý kousek).

  3. Dát do trouby a až po vložení teprve zapnout troubu, péct na: 225°C 10-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!