Houby po čínsku

Recepty, Houby

Suroviny

600 g čerstvých hub (kukmák jedlý, hřibovité, žampiony, jedlé čirůvky aj.)
1 lžíce sojové omáčky
2 vejce
50 g hladké mouky
3 dl oleje
voda
sůl
Omáčka:
ananas z konzervy
40 g škrobové moučky
šťávu z 1 citronu
1 lžíce octa
50 g ovocné marmelády
špetka zázvoru
60 g kečupu
špetka pepře
60 g sojové omáčky
špetka chilli koření
práškový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec hladké mouky vody a soli umícháme hustší těstíčko.

  2. Plodnice nebo proužky z nich protáhneme těstíčkem aby byly celé obaleny a smažíme do světlehněda na oleji.

  3. Ještě horké podáváme s uvařenou sypkou rýží. Pokrm klademe do hlubokých misek, nejprve rýži, vrstvu smažených hub a dozdobíme kousky ananasu z konzervy a přelijeme speciální omáčkou.

  4. Omáčka: Šťávu z ananasové konzervy zahřejeme a zahustíme škrobovou moučkou předem rozkvedlanou v malém množství vody. Omáčku malou chvíli povaříme a za stálého míchání přídáváme postupně citrónovou šťávu, ocet, marmeládu, mletý pepř, zázvor, chilli koření a podle chuti práškový cukr. Omáčka chutná ostře a sladkokysele, na pokrm lijeme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!