Houbový tataráček na dýňové kaši se sýrovým nočkem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

120 g lesních hub – mix
150 g oloupané dýně Hokkaido
15 g másla
50 ml polosuchého bílého vína
30 g (2 kusy) jarní cibulky
1 – 2 lžičky celozrnné hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce smetany
25 g Nivy
40 g ricotty
Čerstvý rozmarýn – (½ lžičky nasekaného)
Špetka tymiánu
Mletý muškátový oříšek
Sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli. Poté vložíme do vyhřáté trouby na 30 minut.

  3. Houby nakrájíme na drobné kostičky. Kousek ze zelené části jarní cibulky (1 cm) dáme stranou a zbytek nakrájíme na menší kolečka, silná cca 0,5 cm.

  4. V kastrůlku rozehřejeme máslo, na němž orestujeme cibulku, zaprášíme celozrnnou moukou, promícháme. Přidáme nakrájené houby, podlijeme vínem a stejným množstvím vody.

  5. Lehce osolíme a za občasného míchání dusíme 25 minut na mírném ohni. Pokud se houby začnou připalovat, podlijeme trochou vody. V závěru chceme získat hustou konzistenci.

  6. Asi 5 min. před koncem dušení přimícháme bylinky.

  7. Nivu nastrouháme a v misce smícháme s ricottou a zbylým kouskem jarní cibulky, kterou nakrájíme najemno.

  8. Dýni vyndáme z trouby, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Promícháme se smetanou.

  9. Do tvořítka vložíme dýňovou kaši, navrstvíme houbovou směs a zdobíme nočkem ze sýrové směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!