Houbovo masová fašírka

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/4 kg mletého vepřového masa
hrst nakrájené cibule
hrst nakrájených praváků
hrst nakrájeného kotrče
sůl
pepř
špetka římského kmínu
hrst kuskusu
lžíce sádla
5 vajec

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibulku až zesklovatí. Přidáme nakrájené houby a dusíme asi 20 minut.

  2. Mezitím si připravíme kuskus podle návodu. Já kuskus přelévám v sítku 2x horkým vývarem a nechám v sítku odležet asi 10 minut. V mezičase ho několikrát prokypřím lžící.

  3. Po 20 minutách dušení hub přidáme na pánev mleté maso. Necháme podusit 5 minut. Osolíme, opepříme dle chuti a přidáme špetku římského kmínu.

  4. Nakonec přidáme hotový kuskus, zalejeme rozšlehanými vejci a dáme celou směs do zapékací mísy, zapéct na 10 minut do rozpálené trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!