Houbové rizoto s pórkem (po česku)

Recepty, Houby

Suroviny

200 g rýže
slepici vyvar
zeleninový vývar (nebo voda a bujonová kostka)
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje extra virgin
200 g žampionů nebo jiných tvrdších hub
3 stroužky česneku
1/2 menšího pórku
pepř
strouhaný parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ve vývaru si uvaříme rýži doměkka. Mezi tím si v době varu očistíme houby a na másle spolu s olivovým olejem je orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, restujeme, opepříme dle chuti a přidáme na kousky nakrájený pórek.

  2. Vše orestujeme a přidáme uvařenou přecezenou rýži. Vše promícháme a ihned podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!