Houbové ragú s uzeným bůčkem a paprikami

Recepty, Houby

Suroviny

500 g lesních hub
300 g libovějšího tepelně opracovaného uzeného bůčku
1-2 větší papriky
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička uzené papriky
1 lžíce paprikové pasty (viz fotka)
kmín
vývar (i z kostky)
cibulová nať
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné houby nakrájime na větší kousky, bůček na větší hranolky.

  2. V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka opečeme. Vyjmeme ho a dáme stranou.

  3. Do kastrolu přidáme druhou lžíci oleje, vsypeme jemně pokrájenou cibuli, osmahneme, přidáme houby, plátky česneku, osolíme, okmínujeme a krátce podusíme.

  4. Posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  5. V trošce vody rozmícháme mouku a vlijeme ji k houbám.

  6. Prošleháme a mírně vaříme minimálně 20 minut.

  7. Zhruba v půlce vaření přidáme proužky papriky, připravené maso a společně dovaříme.

  8. Na talířích posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!