Houbové ragú s uzeným bůčkem a paprikami
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g lesních hub
- 300 g libovějšího tepelně opracovaného uzeného bůčku
- 1-2 větší papriky
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžíce paprikové pasty (viz fotka)
- kmín
- vývar (i z kostky)
- cibulová nať
- sůl
Postup Houbové ragú s uzeným bůčkem a paprikami
Postup přípravy receptu
-
Očistěné houby nakrájime na větší kousky, bůček na větší hranolky.
V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka opečeme. Vyjmeme ho a dáme stranou.
Do kastrolu přidáme druhou lžíci oleje, vsypeme jemně pokrájenou cibuli, osmahneme, přidáme houby, plátky česneku, osolíme, okmínujeme a krátce podusíme.
Posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
V trošce vody rozmícháme mouku a vlijeme ji k houbám.
Prošleháme a mírně vaříme minimálně 20 minut.
Zhruba v půlce vaření přidáme proužky papriky, připravené maso a společně dovaříme.
Na talířích posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.