Houbová bramboračka

Recepty, Polévky

Suroviny

5 vařených brambor
8 drobnějších syrových brambor
2 hrsti podrcených sušených hub na menší kousky ne úplně na prášek
2 stroužky česneku
2 l houbového bujónu nebo vývaru
plátek másla asi 2 cm
sůl
kmín
pepř
libeček
oregano nebo majoránka
bazalka (není nutné)
koriandr (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. V houbovém vývaru začneme nejprve na velmi mírném varu perlit houby na skus – asi 18 minut. K houbám přidáme trochu soli, kmín, pepř a libeček.

  2. Pak přidáme oškrábané a na malé kousky nakrájené syrové brambory a provaříme do měkka – cca 20 minut. Okořeníme zbylým kořením. Vhodíme i kousek másla. Nakonec vsypeme vařené brambory, které prolisujeme lisem na brambory, prolisujeme i česnek a přidáme. Promícháme, dochutíme, vypneme sporák a necháme ještě asi 10 minut spojit chutě.

  3. Polévka je díky vařeným bramborům zahuštěná, chutná výrazně po houbách a dalších ingrediencích. Zbyly mi vařené brambory a houbový vývar z hubníku, tak jsem vytáhla rodinný recept. Houby není třeba namáčet, jsou podrcené a doba vaření bohatě stačí na změknutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!